Waarom?

Omdat het me een ‘kick’ geeft mensen een (kleine) stap verder te helpen in het bereiken van een doel, plan of voornemen. En omdat ik uit eigen ervaring weet, hoe lastig het kan zijn nieuwe dingen te leren, doelen te stellen of voornemens te realiseren. Vooral als je alles zelf, in je eentje probeert.

Vaak laten we het ook bij de voornemens. Of een paar weken noeste arbeid waarna we onvoldoende resultaat zien en toch loslaten. Stilvallen. Terugvallen in bekende routines. Dat is niet gek.

Maar wel zonde!

Als mens zijn we comfort-dieren geworden die zichzelf nauwelijks nog echt uitdagen om te groeien, ontwikkelen of iets heel anders te proberen. En dat terwijl we zoveel meer kunnen dan we denken.

En dat terwijl de tijd gewoon doortikt…

Van jongs af aan ben ik veel met ‘verandermanagement’ bezig geweest en blijf dit in mijn werk ook dagelijks doen. Maar privé en vooral in de sport heb ik het laatste jaar letterlijk heel veel stappen gemaakt. Het lukte me om in een jaar tijd van soms een halve marathon naar meerdere Ultra Marathons te gaan.

Juist deze ontwikkeling heeft bij mij het enthousiasme weer aangewakkerd om meer te doen met mijn eigen ervaringen en vooral om die met anderen te delen.

Wat voor mij heel ver weg leek is toch gelukt – met een praktische structuur, scherpe focus en stevige mindset.

En daar wil ik meer mee doen. In de tijd die ik heb wil ik zoveel mogelijk mensen helpen de structuur, focus en mindset te vinden om hun doelen te halen. Hoe klein ook – iedere stap is er eentje – en het gaat eigenlijk maar om 1 ding: in beweging blijven.

Wat ik om me heen zie.

Ik merk, ook zelf, dat we snel zijn afgeleid en druk met bepaalde opvattingen die eigenlijk achterhaald zijn. Focus is ver te zoeken. Continue afleiding zit in je broekzak, ligt op je bureau, eettafel of nachtkastje. Er is aandacht voor van alles – maar welke kwaliteit heeft die aandacht nog?

De mindsets van nu gaan alle kanten op. Veelal naar ‘druk druk druk’ waarbij tijd ‘onbewust’ aan ons voorbij gaat. We zijn meer bezig met wat anderen vinden, vragen, doen en laten – dan bij onszelf te rade te gaan wat wij, zelf, nou echt belangrijk vinden. Waarom doe ik wat ik doe? Is dit echt hoe ik de korte tijd die ik heb het liefste besteed?

Energie lijkt een toverwoord – we zijn allemaal druk met zonnepanelen, de actieradius van onze e-auto of e-bike en de batterijcapaciteit van onze mobieltjes. Want reken maar dat we onze speeltjes structureel opladen. Stel je voor dat je een dag zonder telefoon zit.

Maar hoe vaak laden we onszelf op? Zijn we structureel bezig met onze eigen batterij en hoe we die energie besteden maar vooral ook bijladen? Als je kijkt naar de burn-out industrie lijkt het antwoord voor de hand te liggen.

Zonde. Vind ik.

We kunnen veel meer met wat we hebben. En we hebben tijd en energie, een stel hersens en de keuze om daar bewust, keuzes mee te maken — maar wat kies jij?

Hoe eerder we ons bewust worden dat we een keuze hebben, hoe eerder we andere keuzes kunnen maken. Keuzes om meer energie te krijgen en in de juiste tijd te stoppen voor een leuker leven met meer voldoening.

Een leven waarin we dingen doen en bereiken die ons energie geven.

Wil jij meer resultaat uit dezelfde hoeveelheid tijd?
Op het werk, privé of allebei?

Wat mij energie geeft?

“Ik wil mensen inspireren tot persoonlijke groei, maar vooral ze helpen een stap te zetten”

Ik wil jou helpen met een praktische structuur, scherpe focus en stevige mindset – zodat jij meer van de momenten kan creëren, waarin jij je beste zelf kan zijn

Denk eens met me mee:

… als de kwaliteit van ons leven bepaald wordt door de kwaliteit van alle momenten die we beleven …

… en de kwaliteit van die momenten beter wordt (doordat je op je best bent) …

… en we bewust meer van die momenten creëren …

… met een structuur, focus en mindset, om dat ook echt te blijven doen …

… zou de kwaliteit van ons leven dus beter moeten worden …

… want zo kunnen we meer voldoening, plezier en resultaat uit ons leven halen.

Eens?

Juist als jij je beste zelf kan zijn, geeft dat enorm veel energie, plezier en voldoening – voor jouzelf maar ook voor je omgeving.

En we weten allemaal hoe aanstekelijk enthousiasme kan werken!

Dus vraag jezelf eens af: hoe mooi is het om terug te kijken op je leven en te zeggen, “goh, gaaf, dat heb ik toch maar allemaal geflikt – wie had dat van tevoren gedacht?”

Komma,

Jij bent aan zet – wat wordt jouw volgende stap?