πŸŽ₯ Vlog 007 – UH14 Ultra Trail met Anja en Anneke – 19 Juli 2020

Trail Ultra Vlog

In deze vlog neem ik jullie mee op het avontuur van Anja en Anneke die hun eerste Ultra Marathon poging gaan doen! Op 19 Juli 2020 besloten beide dames de UH14 Trail Challenge van MudSweatTrails te gaan lopen en heb ik hen mogen ondersteunen in de voorbereiding en tijdens de run.

… we werden zelfs gefeatured in de Nieuwsbrief van MudSweatTrails!

Het was een prachtige dag met een gave route en een fantastische sfeer! Anja en Anneke hebben echt fantastisch gelopen met een brede glimlach, genietend van dit dagje uit. Is het ze gelukt? Binnen 10 minuten weet je het!

Wil jij zelf ook verder hardlopen, trailrunnen, je grenzen verleggen? Laat het me weten als deze video of de blogs op mijn website www.svenfm.nl je nieuwsgierig hebben gemaakt!

Hoe begon dit avontuur?

Anja en Anneke ken ik als trainingsmaatjes bij Buddy2Sur5, waar we survival training doen. Aldaar hadden we het regelmatig over trails lopen, wat Anja al regelmatig deed. Ook Anneke kon goed lopen en had na een marathon, een paar jaar geleden, wel zin in meer. Beide dames begonnen absoluut niet met 0km in de benen, maar waren ervaren lopers die zelfstandig 35km goed konden lopen. Dat is een prachtig uitgangspunt om te trainen naar een Ultra Marathon afstand – dus zo begonnen ze ook! Anja maakte haar eigen schema en Anneke heb ik op weg geholpen met het indelen van de weken, afstanden en soorten training.

Samen trainen.

We liepen 2 weken van tevoren een 33km op een warme zaterdag, om samen het tempo en de benen al eens te testen. Daarna liepen we nog wat kortere trails, onder andere bij ons om de hoek op de Veluwe, bij de Lappendeken. Maar ook een middag Ultra Training bij Buddy2Sur5, hielp goed om lichaam en geest voor te bereiden op deze dag. Er kwamen nog sportmassages aan te pas en soms een pijntje, waardoor wat rust geboden was. Maar juist daarin hebben Anja en Anneke hun training serieus genomen, veel tips en adviezen goed opgevolgd en vooral ook goed naar hun lichaam geluisterd.

Schoenen en voeding!

Uiteindelijk zijn beide dames ook super geholpen aan verse trailschoenen van Hoka One One bij Run2Day in Arnhem, door Tom en Wouter. En net als ik hebben Anja en Anneke de voorbereiding en de dag zelf, gelopen op en met de sportvoeding van BYE Boost Your Energy. Waar we gretig gebruik maken tijdens het lopen van de Endurance bars en de Endurance booster met de Recovery Shake na de race.

Aan de voorbereiding zal het dus niet gelegen hebben!

Ik heb genoten – en ik hoop dat jullie ook genieten van dit korte verslag van een dag die ruim 8,5 uur duurde, met vele ups en een paar downs. Maar vooral – een fantastische sfeer en enorm doorzettingsvermogen. Wat is het leuk om zulke enthousiaste mensen te mogen ondersteunen, om stappen te maken naar hun doel!

Tot snel!

Sven

Even een lekkere break met dank aan Kathinka voor de fantastische verzorgposten!
Van de Hoka One One Speedgoat 3 (rechts) naar de Nike Wildhorse 6 (links) halverwege πŸ™‚
De laatste loodjes omhoog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *